Sutske is ontgroend, het praesidium 2015-16 is compleet!

Al twee maanden geleden hebben we aangekondigd dat Sutske verkozen was tot ab-actis/cantor voor het academiejaar 2015-16 bij Hoogstudentenclub Caeruleus, maar hij kon niet bij de ontgroening zijn… Het werd dan ook stilaan tijd om Sutskes vaardigheden te testen in een schachtenexamen en om zijn ontgroeningsopdracht te evalueren. Voor het examen is hij cum laude geslaagd. De ontgroeningsopdracht verdient een woordje uitleg.

“Verzin een manier om liederen aan te leren, zonder dat dit op een clubavond gebeurt,” zo luidde de essentie van zijn opdracht. Hiertoe heeft Sutske de Facebook-pagina “Rondgezang & Gerstenat” opgericht. Niet veel later zouden hij en Sjeur onder de vleugels van dat project de codexcoëfficiënt ontwikkelen, een soort van zelftest om te toetsen hoe het met je liederenskennis gesteld is. Het moge gezegd worden: niemand van de corona had bij het geven van die opdracht door hoe groot dit uiteindelijk zou uitpakken. Rondgezang & Gerstenat, overigens vernoemd naar dat ene liedje op bladzijde 183, werd al snel meer dan een eenvoudige ontgroeningsopdracht en ontgroeide heel vlug de Caeruleaanse corona. Volk uit vele studentensteden heeft nu al deelgenomen aan deze test. Een welgemeende proficiat voor deze prestatie!

Nu is Sutske niet alleen weg uit de schachtenstal: hij mag ook rechts van de senior zitten. Tevens staat hij te popelen om zijn liederenkennis te verspreiden als cantor van Caeruleus. We wensen Sutske veel succes met beide ambten en melden met vreugde dat ons praesidium voor het academiejaar 2015-16 compleet is. Sutske heeft zich sinds 7 september 2015 vervoegd bij Θάνος (X), Diva (XX) en Chaos (QU) als ab-actis-cantor.

Ut vivat crescat floreatque Caeruleus!

P.S.: neem vooral eens vooral eens een kijkje op Rondgezang & Gerstenat.